JPEG - 45.4 kB

Fruites de primavera a la botiga

Publicat: 28 / mai / 2014  |  Els nostres productes

A Coanegra hem apostat sempre , prioritariament, pels productes de temporada, si és possible ecològics o de producció local.

Com cada estació de l’any , la primavera ens ofereix una bona varietat de hortalisses i fruites de gran qualitat i valors nutritius. Avui ens centrarem amb algunes de les fruites que , de producció local podeu trobar a la botiga.

ALBERCOCS
El nom d’albercoc procedeix del vocable àrab El-Barquq, i varen esser els àrabs que varen estendre el seu cultiu per a la Mediterrània.
Ës un fruit de fragància delicada, pell de tons ataronjats, de polpa sucosa i ferma, i d’un sabor ensucrat deliciós, a demès de molt nutritiva.
Els albercocs, en comparació a altres fruites, ens aporta menys calories, ja que conté un 90 % d’aigua.
Destaca per una gran quantitat de fibra, que millora el trànsit intestinal i te efecte nodridor de la flora intestinal.
Entre les seves moltes propietats volem mencionar la vitamina A ( tres albercocs madurs, ens aporten la meitat de la dosi diària recomanada de vitamina A), vitamina B3, Ferro, Potassi, Magnesi, calci, coure i cobalt.
Te efectes antioxidants, astringent , antiinflamatori, i protector del fetge, a demès d’un gran efecte dermoprotector.

S’ha de tenir precaució en cas de càlculs renals.

( a la botiga en podeu trobar d’excel·lents de Marratxí i Montuïri , durant quest mes de Maig i Juny)

MADUIXES
És una de les principals fruites de la primavera, molt rica en vitamines (sobretot en vitamina C) i minerals, per tant tenen propietats antianèmiques i reconstituents.
Son molt diürètiques, tenen molta fibra i faciliten el trànsit intestinal, a demès contenen una gran quantitat d’àcid fòlic i juguen un gran paper en el creixement dels ossos, teixits i sistema nirviós dels infants.

( a la botiga en tenim de Sa Pobla )

NÍSPEROS
És una fruita procedent de la Xina, quan està madura és dolça, encara que tendeix a tenir un sabor àcid i a amargar, debut al seu continguts en tanins. És baix en calories.
Contenen gran quantitat de vitamines, especialment A, B2 i C, per la qual cosa son excel·lents antioxidants.
Apart de ser una fruita diürètica te un gran efecte depurador de l’organisme.

( a la botiga en tenim de Marratxí i Pollença )

Vos recomanem el consum d’aquestes fruites ja que la seva producció local dura poc temps i per la seva gran qualitat i beneficis creïm que val la pena aprofitar...