JPEG - 1 MB

Algunes raons per a consumir aliments ecològics

Publicat: 1 / jun / 2013  |  Els nostres productes

Els aliments procedents de l’agricultura ecològica són aquells que estan produïts sense fertilitzants sintètics, pesticides, antibiòtics i/o additius i conservants.
Vet aquí algunes raons per a consumir aliments ecològics:

1.- ELS ALIMENTS ECOLÒGICS SON MÉS SALUDABLES

Cultivats de forma natural, amb fertilitzants naturals, tenen nivells més alts de vitamines, sobretot vitamina C, i més contingut de minerals essencials: magnesi, calci, potassi, fòsfor... antioxidants, hidrats de carbono i proteïnes, el que fa que siguin més nutritius.
Una altra característica important és que aquests aliments presenten un menor contingut d’aigua, per tant tenen una major quantitat de matèria seca, que és la que conté els nutrients. I la proporció d’aigua està també relacionada amb el preu: si d’un quilo de tomàtiga al manco un terç correspon a una major proporció d’aigua, a quin preu l’estam pagant ? Això ens hauria de fer reflexionar sobre el preu real de l’agricultura ecològica, i de com la mesuram, ja que si amb manco pes tenim més quantitat i qualitat de nutrients, el que a simple vista pareix més car, en realitat resulta més barat.

2.- ELS ALIMENTS ECOLÒGICS TENEN MILLOR SABOR

Són diferents els factors que intervenen en el sabor dels productes frecs, fruites i hortalisses, per una part la quantitat d’aigua: a més quantitat d’aigua, sabor més intens; les varietats locals també ofereixen sabors més intensos, i un altre factor decisiu és la collita: en el seu punt òptim de maduració, per això és molt important el consum d’aliments de proximitat, ja que si els productes han de viatjar llargues distàncies, s’ han de recollir encara verds i si hi afegim la petjada de carboni, perd gran part del seu sentit ecològic.

3.- ELS ALIMENTS ECOLÒGICS SÓN RESPECTUOSOS AMB EL MEDI AMBIENT.

L’agricultura ecològica respecta la Natura, entre altres coses perquè
exclou expressament l’ús de productes químics de síntesi com els fertilitzants, plaguicides i elements tòxics, promou la fertilització amb adobs naturals que eviten la contaminació dels ecosistemes, i genera un augment de l’activitat biològica del sòl, de la seva fertilitat, evita la erosió i contribueix a augmentar la biodiversitat.
A la agricultura ecològica no es permet l’ús de llavors i organismes modificats genèticament i s’afavoreix la recuperació d’espècies autòctones i la producció local i de proximitat.

LA PRODUCCIÓ DE COANEGRA

Per tal de proporcionar aliments saludables a un preu assequible per a la majoria de la població, la nostra producció es totalment ecològica. Estam inscrits al Registre de Productors d’Agricultura Ecològica de Balears amb el núm. 1015E; encara no tenim capacitat per a produir tots els aliments de consum habitual , i hem optat a la nostra Botiga per complementar els productes que no produïm, o que produïm de forma insuficient, amb productes -sempre que podem- de producció tradicional de petits pagesos de Mallorca, amb el convenciment que el producte local seleccionat ofereix garanties de qualitat i ens permet oferir a la Botiga un ventall de productes frescs i elaborats que possibiliten una alimentació sana i a un preu just, com diu el nostre lema: just per al pagès i assequible per als consumidors.