(COANEGRA) CAMÍ DELS SIS MESOS...

CAMÍ DELS SIS MESOS...

Publicat: 28 / gen / 2012  |  COANEGRA

Aviat farà mig any que obrirem la botiga Coanegra, i ara ja podem fer una mica de balanç del que han estat els nostres primers sis mesos.

Ni érem botiguers, ni els nostres pagesos estaven acostumats a produir per a tenir ben assortida una botiga que volia ser diferent, que sobretot volia potenciar el camp mallorquí i proporcionar una varietat d’aliments que cobrissin les necessitats bàsiques d’alimentació de persones i famílies preocupades per un menjar sà, per un medi ambient sostenible, i per un altre tipus d’economia, al servei de les persones i no dels beneficis.
Es evident que un projecte d’aquest tipus, necessàriament ha de cercar , també, la seva sostenibilitat econòmica.

No ha estat un camí fàcil. Malgrat tot, hem anat avançant i consolidant un projecte que ens il•lusiona i, dins la foscor de la crisi i de les dificultats, ens re-afirma dia a dia amb els objectius que des del principi han guiat el nostre projecte.

Un dels aspectes que més ens han ajudat ha estat el debat continu, entre nosaltres, de com adaptar-nos a cada moment sense deixar de banda l’objectiu final, i ser conscients que estem immersos dins un procés que ens afecta a totes/tots. Pot ser ens hem equivocat amb algunes decisions, però no ha estat per improvisacions ni capritxos. Hem de destacar i agrair que en aquest procés no ens trobam sols, ja que sense la col•laboració, comprensió i recolzament de molts i moltes de vosaltres hagués estat molt difícil, per a no dir impossible recórrer el camí fet.

Els que sou més habituals haureu pogut comprovar com hem anat introduint nous productes, pensant amb les necessitats de consum de cada època de l’any i donant suport a les nostres costums gastronòmiques, que estan molt arrelades dins la nostra cultura tradicional.

Els productes frecs, s’han convertit en una senya d’identitat de la nostra botiga, i encara que en aquests moments els nostres horts (de producció ecològica), no estan en el seu millor moment de producció, hem aconseguit una xarxa d’aprovisionament de diferents pagesos de Mallorca, que ens permeten poder oferir una bona varietat de verdures i fruita de primera qualitat, i creiem que respectant el nostre lema de “menjar sà a un preu just”

També voldríem destacar que en quant a productes elaborats, ecològics i/o artesanals de Mallorca, hem aconseguit reunir una bona oferta, representativa
dels millors productes de la nostra illa i també de Menorca.

Vos animam a venir a conèixer aquests productes, i a fer-nos arribar les vostres propostes i suggeriments.

Gener 2012

Tags:  Cooperativa